Přihlášení
na edookit:


Konzultační třídní schůzky
se v Sadově konají v úterý 16. 4. od 15:30 do 17:30
a v Otovicích ve čtvrtek 18. 4. od 15:30 do 17:30.

Aktuality

Otovice
Publikováno: 17.května 2022

Začátek této akce se datuje k měsíci září 2020, kdy se šest žáků spolu s učitelkou němčiny zapojili do celostátní soutěže „1 : 0 pro němčinu“ pořádané Goethe institutem. Natočili povedené video s tématem němčiny a fotbalu a postoupili tak do dalšího kola. Poté natočili druhé video svých fotbalových dovedností a postoupili do finále. V důsledku kovidové pandemie se finále konalo online formou znalostního kvízu, ve kterém uspěli a získali hlavní cenu – třídenní výlet do Berlína.

 

Svou výhru si mohli žáci vybrat téměř s ročním zpožděním, takže v termínu 6. 5. – 8. 5. 2022 jsme se vydali do německé metropole. Náklady na ubytování, stravování, vstupy a dopravu byly hrazeny z Evropských fondů, program zajistili pracovníci Goethe institutu v Praze a my si tak mohli vychutnat v plné kráse významné památky hlavního města jako jsou: Museuminsel, Berliner Schloß, die Straße Unter den Linden, Gendarmentmarkt, Holocaust – memorial, Brandenburger Tor, Bernauer Straße, East Side Galerie atd.

Velkým zážitkem byl Mezinárodní den u Herty BSC, kde jsme si prohlédli fotbalovou akademii pro mládež, zúčastnili se fotbalového tréninku vedeného trenéry z Herty BSC a pobavili se při Česko-polsko-německé jazykové animaci. Krátká návštěva olympijského stadionu spojená s obědem ve zdejší restauraci nás uvedla v úžas nad velikostí, prostorem a velkolepostí tohoto místa. Nezapomenutelným zážitkem pak byla večerní návštěva prvoligového fotbalového zápasu Herhy BSC – Mainz 05 na tomto stadionu. Návštěvnost 71 560 fanoušků si umí málo kdo z nás představit, neuvěřitelná síla, atmosféra, vlna nadšení a fandění strhla každého z nás a celý zápas jsme sledovali jedním dechem.

Stručně řečeno, povedený výjezd, nádhera, moc jsme si to užili. A hlavně už víme, že učit se a udělat něco navíc, se vyplatí.

 

RNDr. Zuzana Karafiátová

 


© 2024 Základní škola a mateřská škola Regionu Karlovarský venkov