Přihlášení
na edookit:


Konzultační třídní schůzky
se v Sadově konají v úterý 16. 4. od 15:30 do 17:30
a v Otovicích ve čtvrtek 18. 4. od 15:30 do 17:30.

Archiv aktualit

Otovice
Publikováno: 9.září 2021

1:0 pro němčinu 

je soutěž organizována Goethe institutem v Praze pro žáky, které baví fotbal a němčina. Hlavní cenou je výjezd do Berlína s návštěvou zápasu nebo tréninku FC Herta Berlín. Soutěž probíhá ve třech krocích: 1. natočení krátkého video na téma „Německo, Česká republika a fotbal“, 2. praktická část a 3. kviz znalostí.

Spojením sil žáků němčinářů i ruštinářů, třídní učitelky a rodičů (zapůjčení techniky) se podařilo v krátkém čase natočit, sestříhat, ozvučit a doplnit titulky krátké video. Vyhodnocením kroku jedna ze strany pořadatelů jsme se dostali mezi sedm nejlepších z celé republiky. Skvělou zprávou je, že jsme stále ve hře o hlavní výhru, neboť kroky 2 a 3 se budou konat po rozvolnění protikoronavirových opatření. Tak nám držte palce. 

Žáci 8. ročníku s TU RNDr. Zuzanou Karafiátovou

Tuto zprávu jsme zveřejnili na webových stránkách školy 14. 12. 2020. Vzhledem k dlouhotrvajícím opatřením v souvislosti s výskytem koronaviru se zbývající dvě části uskutečnily online v červnu 2021. Žáci natrénovali a natočili dvě čtyřminutová videa dokumentující fotbalové dovednosti „přihrávky vzduchem a král volejů“. Poté následovala 17. června teoretická část ověřující znalost němčiny i znalosti ryze fotbalové. SUPER, SUPER, SUPER získali jsme hlavní výhru a na podzim jede 7 žáků naší školy do Berlína. Výhra zahrnuje cestovné, ubytování, stravu, víkendový program, návštěvu bundesligového zápasu na stadionu Herty BSC. Závěrem lze říct, že učit se němčinu a být aktivní nese své ovoce. 

29.6.2021, RNDr. Zuzana Karafiátová


© 2024 Základní škola a mateřská škola Regionu Karlovarský venkov